Home » Despre noi » Activități și beneficiari

Activități și beneficiari

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

OBIECTIVE GENERALE:

  1. Facilitarea adaptării la mediul universitar ULBS a participanților prin activități specifice de consiliere în carieră și consiliere psihologică;
  2. Conștientizarea importanței dezvoltării personale în demersul de realizare a obiectivelor profesionale;
  3. Dezvoltarea de abilități transversale la nivelul participanților necesare adaptării la exigențele mediului academic.

ACTIVITĂȚI PROPUSE:

WORKSHOPURI DE AUTOCUNOAȘTERE

Modul I- Resurse personale

Obiective: Conștientizarea de către participanți a aspectelor individuale forte care pot  facilita adaptarea la mediul universitar.

Durata: 2 ore

Grupă studenti: 15

Modul II- Vulnerabilități si mecanisme de gestionare a dificultăților

Obiective: Identificarea de către participanți a aspectelor individuale vulnerabile și a  mecanismelor folosite în a gestiona vulnerabilitățile sau alte dificultăți;  Conștientizarea de către participanți a impactului aspectelor identificate asupra  adaptării la cerințele mediului universitar.

Durata: 2 ore

Grupă studenti: 15

Modul III- Stima de sine

Obiective: Conștientizarea de către participanți a importanței stimei de sine în  procesul adaptativ;

Identificarea și planificarea acțiunilor necesare îmbunătățirii stimei de sine.

Durata: 2 ore

Grupă studenti: 15

CONSILIERE ÎN CARIERĂ

Alegerea unei cariere și parcurgerea demersurilor necesare formării ca specialist îndomeniul ales este un proces complex care are un impact definitoriu în viitorul tău profesional. Derularea acestui proces fără nici un sprijin extern este asociată  adesea cu alegeri greșite ale domeniului de studiu sau ale carierei, ezitări, abandon, amânare, performanțe profesionale slabe, stări de nemulțumire continuă visa-vis de viața profesională, inclusiv depresii.

Dacă alegi o ocupație care nu îți place sau nu ți se potrivește, doar pentru că aceasta este acceptată din punct de vedere social ca fiind de succes, poți fi aproape sigur de eșec în carieră. Cunoscând mai multe lucruri despre tine, poți să determine ce oportunități se potrivesc cel mai bine cu nevoile tale. Consilierea carierei este o formă de asistență continuă acordată studentului de către psihologul vocațional în procesul complex de adaptare la mediul schimbător al muncii.

Întâlnirea cu un psiholog vocațional poate fi utilă pentru organizarea şi planificarea viitorului tău profesional! Psihologul te poate ajuta să te cunoști mai bine, să înțelegi procesul de luare a decizii lor ce ţin de dezvoltarea ta profesională, să identifici oportunităţi de carieră, să te încurajeze, să te ajute să îţi dezvolți acele abilităţi şi cunoștințe care te vor ajuta să-ţi definești şi să-ți atingi obiectivele de carieră stabilite.

Consilierea profesională (vocațională) individuală se desfășoară în această perioadă online prin aplicația ZOOM Cloud Meetings. Studenții care doresc să participe se pot înscrie accesând linkul: https://forms.gle/e4aMEsbksmzsmDyX8.   După înscriere veți fi contactați pentru programare online de către consilier psiholog Andreea Tatoiu.

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Consilierea psihologică este o activitate care se poate desfășura individual sau în grup, fiind proiectată și centrată pe problematica persoanei care apelează la acest serviciu pentru sprijin în rezolvarea unor situații din viața personală sau profesională.   Este un serviciu destinat funcționării eficiente a psihicului nostru, scopul fiind clarificarea, înțelegerea, dezvoltarea unor aspecte concrete legate de participanți (emoții, gânduri, comportamente), precum și experimentarea stării de bine.  Consilierea psihologică are și un rol preventive în apariția și dezvoltarea unor problem în sfera emoțională, cognitivă sau comportamentală. Consilierul psiholog dezvoltă împreună cu participantul o relație de colaborare bazată pe confidențialitate, empatie, responsabilitate, acceptare necondiționată. Folosind tehnici specifice de consiliere psihologul urmărește pe parcursul întâlnirilor o mai bună adaptabilitate a participantului la cerințele mediului prin valorizarea propriului potențial, a propriilor resurse.

Consilierea psihologică individuală se desfășoară în această perioadă prin platforme online (ZOOM, GOOGLE MEET). Persoanele care doresc să

participe se pot înscrie accesând linkul de mai jos:  https://forms.gle/zbpwYKCpG6hZVH928.

După înscriere veți fi contactați pentru programare de către consilierul psiholog Cristina Mogoșanu.

WORKSHOPURI TEMATICE

Desfășurate în sistem modular sau într-un interval de 3 ore, aceste activități vizează dezvoltarea unor abilități transversale la nivelul participanților, abilități utile pentru adaptarea cu succes la mediul academic:

  • abilități de comunicare,
  • lucru în echipă,
  • gestionare a situațiilor conflictuale,
  • gestionare eficientă a emoțiilor,
  • abilități de public speaking,
  • gestionare eficientă a timpului.

Tematica workshopurilor se va adapta nevoilor formative ale studenților participanți.

Fiecare workshop se desfășoară cu grupe de maxim 15 studenți.

Pentru înscriere vă rugăm să accesați https://forms.gle/SddjZXhcH5AkXUDt7.

CONSILIERE PROFESIONALĂ DE GRUP (WORKSHOP PLANIFICAREA CARIEREI)

Planificarea este esențială atunci când te gândești la traiectoria profesională. O  planificare nu este un simplu eseu despre viitor. Trebuie să iei în considerare resursele  de care dispui, prioritățile pe care le ai și mai ales, rezultatele la care dorești să ajungi.   Atunci când știi ce îți dorești ca și traiectorie profesională, poți rămâne la nivel  de dorințe sau poți construi un plan concret care să te ajute să îți atingi obiectivele  profesionale dorite.

Pentru a ajunge de la dorință la acțiune este necesar să cunoști care sunt  punctele tale  forte, vulnerabilitățile, oportunitățile și amenințările în carieră, ce  înseamnă și cum te poate ajuta identificarea unui obiectiv profesional SMART și  cum să alegi acele activități și resurse personale necesare obținerii rezultatelor  dorite.

Workshopul planificarea carierei are o durată de 2 ore și se desfășoară cu  grupe de maxim 15 studenți.